Oskar Åkerström skapade en grupp på Facebook hösten 2009  som heter ”Vi som kräver en Henrik Larsson-staty i Helsingborg” och på fyra veckor var det över 11.000 medlemmar. Gruppen har uppmärksammats av både tidningar och TV men också radio.

Frågor och svar

Statyn, vad kostar den? Var kommer platsen att vara  där statyn skall stå?
– Statyn kommer att kosta runt en halv miljon kronor, platsen kommer att vara framför Olympia någonstans i närheten av Kalle Svensson statyn.

Vad är syftet med gruppen?
– Jag blev mycket besviken när Henrik spelade sin sista match på Olympia då han endast fick en bukett blommor av kommunen. Både jag och min bror Calle Åkerström kom då på idén om en Henrik Larsson staty utanför Olympia. Efter matchen kom jag hem och satte mig vid datorn och startade gruppen som efter 1½ vecka hade 8000 medlemmar.

Hur ska det kunna bli en Henrik Larsson staty?
– Jag tillsammans med min bror Carl har startat två olika konton, ett för allmänheten och ett för företag, men även ett konto som innefattar SMSnummer all info angående donationer finns under fliken DONATIONER.

Vi kommer också att ha flera seriösa auktioner på olika exklusiva fotbolls-samlarsaker, som tex signerade bollar samt matchtröjor av olika sportstjärnor från storklubbar.

Vi har också kunnat ta fram ett konstnärsteam Björn Elmgren-Thulin och Annica Alfredsson från Elm-Studios,. Deras förmåga att skapa statyer av kändisar är på en väldigt hög och professionell nivå, och är väldigt kända internationellt.

Share This